2017. július 23., vasárnap

Víťazní Wawrinka a Federer zariadili na US Open švajčiarskej semifinále

Súboj Azarenkovej s Halepovou prerušil dážď, ani ten ale nakoniec nezastavil Rumunku Halepovou na ceste do premiérového semifinále US Open.

Halepová si na US Open zahrá prvýkrát semifinále

O to, kto v semifinále vyzve premožiteľka Kvitovej, Talianku Flavia Pennettová, bojovali v New Yorku Rumunka Halepová a Bieloruska Azarenková. Prvý set získala pomerom 6: 3 nasadená dvojka Halepová, dvojnásobná grandslamový víťazka Azarenková naopak ovládla druhú sadu 6: 4. Rozhodujúci tretí set bol ale prerušený pre dážď za stavu 1: 2 a 40:15 z pohľadu podávajúca Halepové.

Po zhruba hodinovej prestávke zápas pokračoval.Halepová najprv doservírovala na 2: 2 a veľkú bitku potom pre seba Rumunka rozhodla kľúčovým brejkom na 4: 3, po ktorom už dokráčala k svojmu premiérovému semifinále na US Open.

Halepová patrí už dlho k svetovej špičke, svoj vzostup sa jej ale stále nedarí potvrdiť grandslamovým triumfom. Prelomový bol pre ňu minulý rok, kedy došla do štvrťfinále Australian Open, zahrala si finále na Roland Garros a semifinále Wimbledonu, v New Yorku bolo pre ňu až do tohto roku maximom 3.koleso.

V semifinále proti Pennettová má však veľkú šancu na svojej druhej grandslamové finále kariéry.

Warwrinka aj Federer hladko postupujú a stretnú sa o finále

pretiahla sa tak čakanie na oba zápasy mužského štvrťfinále medzi Švajčiarom Wawrinkom a Juhoafričanom Andersonom a hlavný bod programu - nočná súboj Rogera Federera s Francúzom G asque.

Juhoafričan Kevin Anderson síce v osemfinale senzačne vyradil favorizovaného Murrayho, Švajčiar Wawrinka už ale vo štvrťfinále ďalšie prekvapenie nedopustil.Od začiatku bol na dvorci Arthura Asha lepším hráčom, sympatickému Juhoafričanovi radosť z premiérového postupu do semifinále rázne odoprel a po jasné výhre 6: 4, 6: 4, 6: 0 zostáva víťaz Australian Open 2014 a tohtoročného Roland Garros v hre o svoj tretí grandslamový titul.

"Odohral som najlepší zápas v turnaji, to je isté, čo v tejto fáze poteší," povedal Wawrinka.

A tenisový svet sa môže tešiť na ďalšie pikantné súboj na tohtoročnom US Open.Roger Federer totiž rovnako ako jeho krajan urobil so svojím štvrťfinálovým súperom krátky proces, Berdychova francúzskeho premožiteľa Gasqueta rozobral 6: 3, 6: 3, 6: 1 a v semifinále tak dôjde na švajčiarskej derby Wawrinka - Federer.

Federer vedie vzájomn ú bilanciu s Wawrinkom 16: 3, ale naposledy s ním prehral vo štvrťfinále Roland Garros, na ktorom potom Wawrinka triumfoval.

"Stan so mnou odohral v Paríži výborný zápas a bol som rád, že turnaj vyhral," povedal Federer. Na ďalší vzájomný súboj sa teší. "Nemôžem byť šťastnejší, dvaja Švajčiari sú v semifinále US Open."

Hlaváčková si o titul v mixe nezahrá

Finále zmiešanej štvorhry si nezahrá Andrea Hlaváčková.So svojím poľským spoluhráčom Kubota síce prešli až do semifinále, tam však bola nad ich sily americká dvojica Matteková-Sandsová / Querrey, ktorým podľahli 4: 6, 3: 6.

Querrey a jeho delový servis bol rozhodujúcim faktorom . "Bol lepší ako my," uznala Hlaváčková. S Mattekovou-Sandsová sa mohla rovnať. "Čakala som, že Bethanie bude dominantnejší, ako ju poznám, ale nebolo to tak. Ona pá r lôpt pokazila, niekedy išla zle a na dievčenskú strane som sa necítila horšie, "uviedla.

Postup do semifinále mixu bol pre Hlaváčková s Kubota bonusom. "Mali sme zase neuveriteľne ťažký žreb, takže sme boli radi za každý zápas," povedala Hlaváčková.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése