2017. július 21., péntek

Doktor o svojom nástupcovi Fuks: Už mu chýba len olympijská medaila

Od legendy sú to smerom k 22letému pretekárovi slová, ktoré iste poteší. "To, čo dokázal Martin Doktor, je úplne neuveriteľné. Je ťažké mu konkurovať, "hovoril sám Martin Fuksa, strieborný z Európskych hier. Jeho "nadriadený" čiže šéf českej misie v Azerbajdžane mu to vracia.

"Je v pohode, má to v hlave zrovnané. Talent, technicky to má zmáknutý, navyše silnej a s citom pre vodu. Ideálna kombinácia, "hodnotí Doktor svojho nástupcu, hoci sa do podrobnejšieho porovnávania nechce púšťať:" Nerád by som porovnával dvoch ľudí, ktorí sú od seba veľmi ďaleko, v úplne iných podmienkach.Jazdili sme na iných lodiach, mali sme iné súpera. "

Každopádne by česká singlkanoe zasa - prvýkrát od doktorových slávnych jázd z roku 1996 - mohla zažiť olympijský úspech. "Som strašne rád, že sa v mojej disciplíne našiel niekto, kto je schopný v tom pokračovať. Martinovi chýba už len olympijská medaila; vo všetkom ostatnom je skoro lepšie ako ja, "hodnotí Doktor.

Akokoľvek sa len ťažko hľadajú povolanejší ľudia, ktorí by mohli poradiť, Doktor v azerbajdžanskom Mingačeviru nechával Fuks v pokoji. "Keď sa stretneme, samozrejme prehodíme pár slov. Ale pred pretekmi je dobré nechať ľudí na pokoji, "hovorí Doktor. A znovu chváli: "Išiel skvele, perfektne, takticky.Strážil si to. "

Šéf slovenskej misie má za sebou presun z hlavného mesta Baku, do Mingačeviru je to zhruba 300 kilometrov. "Areál je pekný, hoci pre divákov je trochu nepríjemné, že je dráha ďaleko od nich aj od depa; pre pretekárov taky nic moc. Ale na tréning sa ponúkajú dobrá zariadení a v Azerbajdžane na rýchlostnej kanoi stiku nič lepšie nie je, tak buďme radi za to, ako to tu vyzerá, "opísal Doktor.

Teraz sú Fuksa a spol. ďaleko od centra diania, to za rok na hrách v Riu budú patriť k najsledovanejším postavám. Ich ambície sú totiž oprávnene vysoké.

"To, že je Martin Fuksa nádejou pre Rio, sa dalo povedať už pred ziskom striebra na Európskych hrách.Všetci s tým tak počítame, ale zároveň vieme, ako ťažké to je, "pozerá sa Doktor smerom k olympiáde. "Má pred sebou ešte niekoľko schodov, ktoré musí prekonať. Prvým a najdôležitejším bude sa kvalifikovať zo augustového majstrovstvách sveta v Miláne. "


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése