2017. július 20., csütörtök

Federer v semifinále vyzve Murrayho, Gasquet zaskočil Wawrinka

Po dvadsiatich rokoch sa mohol stať, že v semifinále Wimbledonu budú štyri najvyššie nasadení tenisti. Schyľovalo sa k tomu, favoriti boli jasne určení a prvé tri zápasy dopadli podľa očakávania.

Legendárny Švajčiar Federer hladko bet365 mobil porazil Gillesa Simona z Francúzska 6: 3, 7: 5, 6: 2. Domáce šampión z roku 2013 si poradil s Vaško Pospíšila, nenasadeným kanadským prekvapením, tiež v troch setoch. Ľahko postúpil aj Djokovič, Srb zvládol "balkánske derby" s Chorvátom Marinom Cilic trikrát 6: 4.

Až Wawrinka, víťaz Roland bet365 bonus Garros, nesplnil úlohu.Po troch hod inách a 28 minútach sa radoval Gasquet, vyhral 11: 9 v piatom sete.

Súboj jednoručných bekhendov bol krásnou bodkou za stredajšom programom, diváci sa bavili mexickými vlnami a rozplývali sa nad krásnymi výmenami aj dramatickými zvratmi.

Gasquet zobral Wawrinka ako prvý hráč na tomto turnaji set, ale Švajčiar potom zabral, v pohode vyrovnal a sebaisto otočil na 2: 1. Až na konci štvrtého setu nepochopiteľne zlyhal - urobil prvý dvojchybu zápasu a dovolil súperovi vyrovnať. Vlastne ho tým zachránil, hore teraz bol Gasquet.

V piatom sa to ukázalo, pretože v siedmom geme Wawrinka si znovu prehral podanie a Gasquet išiel za stavu 5: 3 podávať na víťazstvo.Lenže aj on podľahol tlaku, situáciu nezvládol, aj keď bol dve loptičky od postupu, a psychická výhoda razom pripadla Švajčiarovi.

Víťazným křížným bekhendom si Wawrinka ako prvý v preťahovaní vypracoval brejkbal, ale Gasquet ho odvráti l a vo dvadsiatej hre si vypracoval tri mečbaly. Dva Wawrinka vymazal, pri treťom Gasquet vrátil loptičku presne na lajnu a švajčiarsky hráč pretiahol úder do autu. Gasquet ľahol na trávu a za mohutného aplauzu si užíval semifinálové radosti.

Francúz je na grandslame medzi najlepšie štvorkou tretíkrát, vo Wimbledone prešiel 21. nasadený po ôsmich rokoch. "Veľmi som chcel vyhrať, bolo to ťažké po tom, čo sa mi nepodarilo ukončiť zápas za stavu 5: 3.Ale ďalej som bojoval, nebolo by ľahké takto prehrať, "povedal prekvapivý hrdina.

Federer so Simonom dlho nezdržiaval < / h3>

Keby sa stretnutie neprerušoval kvôli dažďovým prehánkam, trvalo by len niečo málo cez hodinu a pol. Sedemnásobný wimbledonský šampión totiž jasne dominoval.

Pred prvým útekom do útrob získal brejk a rýchlo viedol.Po návrate na kurt si držal p odanie - mimochodom Federer na turnaji doteraz nestratil servis, v súčte s prípravnými turnajmi natiahol sériu až na 116 úspešných gemov na podanie!

A niet divu, že prvý brejk proti nemu zaznamenal práve Simon , v prerážanie servisov súpera je totiž tento rok najlepší.

Francúzovi však vyrovnanie nepomohlo, vzápätí sa totiž Švajčiar dostal do vedenia 6: 5 a potom museli tenisti opäť preč z kurtu proti dažďu. "Pauzy mi skôr pomohli, než že by ma rozhodili, aj keď to nie je ťažké ani pre jedného hráča," povedal potom Federer v televíznom rozhovore. "Som rád, že som sa vysporiadal so súperom aj podmienkami."

Druhý návrat na kurt bol impozantný - tri esá, čistá hra a vedenie 2: 0 na sety.Tiež tretia sada bola formalitou, Berdychův londýnsky premožiteľ a trinásty hráč sveta neporazil tridsaťtriročného Švajčiara ani na šiesty pokus. Federer prešiel do svojho desiateho semifinále v All Engl and Clube.

V ňom vyzve domáceho Andy Murrayho.


"Obaja sa radi vraciame spomienkami na leto 2012, kedy som vyhral Wimbledon, on olympiádu. Bolo to pre nás skvelé leto, hrali sme neuveriteľné zápasy. Ja radšej spomínam na Wimbledon, on na olympiádu. Na finále olympiády sa snažím toľko nemyslieť, tam nado mnou dominoval.Teraz sa mu darí dosť dobre, vrátil sa po operácii chrbta, bude to ťažké, ale teším sa na to, "komentoval Federer.

Murray postúpil o niečo neskôr ako jeho budúci súper, kvôli rozmarom počasia sa usporiadatelia rozhodli zatiahnuť nad centrálnym dvorcom strechu.

Ale tiež on nemal výraznejšie problémy, Murray sa spoliehal najmä na podaní. Pospíšila dovolil jediný brejkbal až v závere, keď podával na víťazstvo.Kanaďan s českými predkami avšak koncovku vý razne nezdramatizoval, ale prekvapivo čelil favorizovanému Britovi dve hodiny a jedenásť minút.

Pospisilův výkon možno trochu ovplyvnil tiež rozhodca Pascal Maria, ktorý ho napomínal za zdržiavanie pri servise, v závere dokonca kanadskému tenistovi zobral prvý servis.

V hľadisku tlieskal Murrayho jubilejnému 150.grandslamovému víťazstvu tiež britský princ William v sprievode manželky Kate či futbalista bet365 David Beckham so synom Romeom. Ale v piatok najslávnejšej tenisový kurt privíta ďaleko pútavejšie bitku a určite opäť priláka na tribúny vážené osobnosti.

Federer chce ôsmy titul a historická bilancia mu dodáva sebavedomie - v deviatich predchádzajúcich semifinále neprehral a stratil jediný set a nad Murray vo vzájomných bitkách vedie 12:11. "Hrám tu dobre. Dúfam, že sa dostanem do ďalšieho finále, ale bude to ťažké, "povedal Murray. "S Rogero m sa poznáme veľmi dobre, ráno sme spolu trénovali, ale pozajtra to bude iný príbeh."

A ešte jedna zaujímavosť, ktorá sa viaže k 28letému Murrayovi - jeho o rok starší brat Jamie je totiž v semifinále štvorhry.Naposledy sa niečo podobné podarilo vo Wimbledone v roku 1962 bratom Johnovi a Nealeovi Fraserovým.

Djokovič oslavuje po "balkánskom" derby jubilejné výhry

Jednoduchú prácu mal aj tretí favorit stredajšieho programu. Srb Djokovič podal veľmi sústredený a takmer bezchybný výkon proti chorvátskemu bombarďáky Marin Čilić, ktorý však nemal možnosť svoju najväčšiu zbraň, ktorou je servis, poriadne použiť.

Djokovič mal na rozdiel od vlaňajška, kedy sa s Cilic trápil v piatich setoch, jasne navrch a po 109 minútach sa radoval z výhry.Z neobyčajné výhry - prvý muž svetového rebríčka je totiž vo 27 grandslamovom semifinále (jediné mu chýba v historickom poradí na tretieho Ivana Lendla), šiestykrát za sebou je medzi najlepšími štyrmi na londýnskej tráve, toto víťazstvo je navyše päťdesiate vo Wimbledone a 650. na okruhu ATP.

"Od najlepších hráčov sa očakáva, že dosiahnu na grandslamoch aspoň na semifinále, ale snažím sa nepripúšťať si to," vyhlásil Djokovič.

Obhajca minuloročného triumfu čaká, ako dopadne pohľadný švajčiarsko-francúzsky duel Stan Wawrinka vs.Richard Gasquet.

Šafářová s Mattekovou-Sandsová nestačili na Američanky

sympatické tenisové kamarátky vyhrali na turnajoch veľkej štvorky 15 zápasov v rade, v Melbourne a v Paríži triumfovali, na londýnskej tráve snívali o grandslamovom "hetriku". Ale štvrťfinále Šafářová s Mattekovou-Sandsová nevyšlo.

Za 56 minút je na kurte číslo tri porazila skúsená americká dvojica Raquel Kopsová-Jonesová, Abigail Spearsová 6: 3, 6: 2.

Matteková-Sandsová, tretia Američanka na kurte, celý zápas márne hľadala fungujúci servis.Podanie si spoluhráčka Šafářová v prvom sete prehrala dvakrát, až za stavu 1: 5 sa podarilo česko-americkému páru aspoň znížiť vďaka premenený brejkbal.

Ale reprezentantky Spojených štátov nepripustili komplikácie, vyhrali za pol hodiny po ďalšom zlyhaní Mattekové -Sandsové na servisu.

Priebeh druhej sady sa príliš nelíšil: chybující Matteková-Sandsová ponúkla súperkám dva brejky. Kopsová-Jonesová bet 365 sa Spearsovú bez ťažkostí zvíťazili a na turnaji ešte nestratili ani set.

Ako posledný z českých tenistov sa rozlúčila s Wimbledonom Andrea Hlaváčková, ktorá neuspela v boji o postup do štvrťfinál e zmiešanej štvorhry. S Polákom Lukasz Kubot po veľkej bitke podľahli v 3.kole tretie nasadené dvojicu Marcin Matkowski z Poľska a Jelena Vesninová z Ruska 7: 6, 4: 6 a 9:11.

bet365 stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése