2017. július 20., csütörtök

Au revoir, Tour. Greipel vyhral jej poslednej etapu, Froome žltý dres

Ešte posledných 109,5 kilometra zo Sevres do Paríža, ešte posledných pár odvážnych únikov po zmoknuté dlažbe Elysejských polí.Ale okrem čiastkového víťazstva už však záverečná kapitola najslávnejšieho cyklistického zápolení planéty nič prevratné nepriniesla.

Triumf v súťaži bet365 mobil mladíkov si tak druhýkrát odnáša Kolumbijčan Nairo Quintana, v konečnom hodnotení druhý, najlepším spurterem, ktorému však rovnako ako vlani uniklo etapové prvenstvo, je štvrtýkrát Slovák Peter Sagan.

Ale najväčší ovácie bet365 bonus v Paríži pod Víťazným oblúkom patrili kráľovi hôr aj kráľovi celej Tour - Bodko vaná dres si spolu s tým najcennejším, žltým odviezol 30-ročný kapitán tímu Sky, kolega Leopolda Königa a dnes už dvojnásobný šampión Grande Boucle - Chris Froome.

Pred riaditeľ závodu Christian Prudhomme naposledy bielou zástavkou odmával ostrý štart, podal si s Froomem ruku a chvíľu debatovali.Snáď šlo o gratulácie k tak suverénnym výkonom posledných troch týždňov, snáď Brit loboval za to, aby záverečné kilometre jury neutralizovala, čo pravidlá povoľujú, ak by podmienky na trati boli až príliš nebezpečné.

A ty za neustálych prehánok boli.


okruhy po Champs-Élysées však aj vzhľadom k nastolenému tempe boli ešte veľa vzdialené. Froome ležérne debatoval so svojimi súpermi, pozdravil sa s Quintana aj Contadorom, tiež Roman Kreuziger prišiel k víťazovi na kus reči. A potom už došlo na tradičné prípitok.

Šampanským si britský trieska ním štrngol s bossom tímami Brailsford a ten do kamery ukazoval tri prsty. Trikrát sa "jeho" pretekári dostali na najvyšší stupienok, po Sirovi Wiggins to dvakrát dokázal práve Froome.Následne vznikla pamätnú fotka mužov Sky a Leopold König je od čias Pavla Padrnos prvým bet365 Čechom z tímu šampióna.

Bravo a tous! Bravo vám všetkým, napísala tabulářka na svoju žltú ceduľku, na ktorej zvyčajne zaznamenáva odstupy utečencov. Posledná etapa však odštartovala v pokoji, únava všetkých po troch týždňoch narástla a nebol už dôvod niekam sa hnať. Až pri treťom prejazde po Elysejských poliach odštartovala akcie.

Nástup Chavanel, defekt Kreuziger, atak Bártu. Ale všetko rovnako smerovalo k hromadnému dojazdu, ktorý sa na najslávnejším bulvári sveta konal poj ednačtyřicáté. A Greipel znovu porazil všetky. Ako budete sláviť? pýtali sa ho? "Vodou určite nie!"

Až za pelotónom cieľ preťal bet 365 v jednom rade a s rukami okolo ramien muži Sky.To oni mali najviac čo oslavovať!

bet365 stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése